Het schip de Avontuur

  • PDF

De klipper Avontuur is in 1911 gebouwd door firma Boot in Leiden. De naam Boot is meer dan een eeuw een bekende naam in de Nederlandse scheepsbouw geweest en vele mooie schepen zijn daar van stapel gelopen.Langs de Zijl exploiteerde deze firma de scheepswerf De Hoop.

Historie
De Avontuur is gebouwd als snelle klipper. De eerste eigenaar was overtuigd van haar zeilcapaciteiten en noemde haar "Wij gaan voorbij". Ze doet haar naam nog altijd eer aan. De Avontuur heeft de eerste jaren als vrachtschip dienst gedaan. Zeilend werden de bieten en aardappelen van Friesland naar Zuid Holland gevaren. Nadat de motor zijn intrede deed, verdween de zeilende vrachtvaart en in 1980 heeft de firma Ribro haar verbouwd tot charterschip. Vanaf die tijd vaart de Avontuur met gasten over IJsselmeer en Waddenzee
Het schip is nu 31,50 meter lang en 5,50 meter breed. Het is een rank schip en daardoor is het in staat om hoge snelheden te bereiken. Met 350 vierkante meter zeiloppervlak en een mooie wind gaat de Avontuur op een oor liggen en is de fraai geveegde kont het enige wat je nog ziet.

Indeling
Op het teakdek kan je heerlijk zonnen en genieten van het water en de mooie Hollandse luchten. De veilige kuip biedt veel ruimte waar je alle facetten van het zeilen van dichtbij meemaakt. Binnen straalt het schip een ongedwongen sfeer uit. Al het houtwerk is opgetrokken uit massief eiken wat een degelijk interieur oplevert. Bij de bouw als charterschip is rekening gehouden met daglicht, wat je in het dagverblijf van alle kanten tegemoet komt.De keuken is ruim opgezet en voorzien van alle zaken die het leven aan boord vergemakkelijken. De Avontuur is erg prettig ingedeeld en heeft uitsluitend 2 persoon hutten. Er kunnen in totaal 24 mensen overnachten. Alle hutten zijn voorzien van stromend water en cv.Het lichte dagverblijf is ruim van opzet en biedt gemakkelijk plaats aan 30 mensen.Verdeeld over de gang zijn 2 douches en 2 toiletten aanwezig.

Bemanning

De eigenaren
Sinds november 2004 zijn wij, Boudewijn Ridder en Marjolein Poot, de trotse eigenaren van de Avontuur en samen hebben wij het varen op platbodems ontdekt. In 1991 kwamen we voor het eerst in contact met de bruine vloot. Hierna is de chartervaart niet meer uit het zicht verdwenen en na drie jaar ervaring als maat besloten we een schip te kopen. Van 1993 tot 1998 hebben we met de Frisia gevaren. Een tjalkje van 20 meter.
Na vijf leuke jaren wilden wij iets anders en hebben de Frisia verkocht. De afgelopen vijf jaar exploiteerden wij een horeca-gelegenheid en heeft Boudewijn een timmerbedrijf gehad. Toch waren we regelmatig op het water te vinden. Om vooral de door ons geliefde Waddenzee niet te vergeten. Boudewijn besloot in 2003 een heel seizoen te gaan varen en daar kreeg hij de Avontuur in beeld.  Toen wij  de Avontuur zagen liggen  in Muiden waren we op slag verkocht. De mooie lijnen en het traditionele karakter van het schip deden ons ter plekke smelten. De sfeervolle intimmering gaf ons het gevoel van thuis komen. De beslissing was snel genomen en zo is de Avontuur ons schip geworden

De hond
Als vast bemanningslid gaat Willem mee.  Willem is negen jaar.  Hij houdt erg van het varen en van mensen. Wil je je hond meenemen op de Avontuur dan is dat vaak geen probleem. Neem even contact met ons op.

Advertenties

Links:
Chique Lingerie
Chique Lingerie, verkrijgbaar van cup A tot en met H. Exclusief maar betaalbaar. Verkrijgbaar in onze fysieke lingeriewinkel of online.
SensueleLingerie.nl
Sensuele Lingerie, verkrijgbaar van cup A tot en met H. Exclusief maar betaalbaar.
Axami Lingerie
Axami Lingerie, verkrijgbaar van cup A tot en met E. Exclusief maar betaalbaar. Fysieke winkel én online.
You are here
Bonaire is effectief geïdentificeerd voor zijn duiken, en ik heb geprobeerd met behulp van een groot aantal periodes. Hoewel de onafhankelijkheid van de duiken is prachtig, de inzendingen op tal van websites blijven nogal moeilijk omdat ze vaak rotsachtig en glad zal zijn. Zorg ervoor dat u uw vingers om de reden dat er minimaal paling bijna overal (en geen handschoenen toegelaten als Bonaire wordt gehouden met een marien reservaat wordt genomen)! Er zijn http://www.huis-te-huur-bonaire.nl tal van duiken internetsites ik voorstander van dit soort als want je kunt invoeren door middel van het systeem ladder. We hebben ook graag vooral omdat die internet site niet heeft me in de steek gelaten. Het vorige koraal is vaak een beetje een moeilijke entree, maar het is zonder twijfel de moeite waard wanneer u springen in en zie elk van de inktvis die liever om hier rond te hangen. Ik zal vaak bundesliga wettquoten zoals de bootduiken meest effectief, omdat ik graag springen juiste in het drinkwater met de gevaren van verstuiking een enkel op de manier (dat gebeurde in een maat van mij, zelfs voordat ze maakte het in uw drinkwater) ! Ook als duiken, zijn zeker niet weg alles handig uit de auto als ik heb gehoord over diefstal problemen, maar hebben ze nog nooit meegemaakt.